Виноград заливається окропом і залишають на 12 хвилин. Потім вся рідина зливається назад в каструлю і доводиться до кипіння. У банки засипається цукор і лимонна кислота. Все знову заливається окропом і компот закочується. Виходить дуже смачний і солодкий напій.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Кишмиш – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.4 л.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати компот з винограду Кишмиш без стерилізації на 3 літрову банку на зиму легко! Виноград ретельно промиваємо під проточною водою, після чого відкидаємо його на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Далі відокремлюємо виноградини від гілки. Банки добре вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним Кишмиш.

Кип’ятимо необхідну кількість води і заливаємо окропом виноград. Накриваємо банки кришками і залишаємо на 15 хвилин, щоб вийшов відвар.

Через це час надягаємо на банку кришку з отворами і зливаємо всю рідину назад в каструлю. Повертаємо на вогонь і доводимо до кипіння.

В цей час засипаємо Кишмиш цукровим піском і додаємо туди ж лимонну кислоту. Заливаємо киплячою водою виноград і закатуємо компот стерильними кришками.

Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч. Відправляємо готовий компот на зберігання в льох або в інше прохолодне місце. Відкриваємо його взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу дуже смачний корисний напій. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду Компоти