Вишневий компот володіє насиченим смаком і ароматом. Навіть невеликої кількості такого напою вистачить на довгий час, так як його можна розбавити водою, тим самим відрегулювавши смакові якості.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,5 кг
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з вишні без кісточок? Ретельно промиваємо ягоди і відкидаємо на друшляк. Зіпсовані вишні обов’язково викидаємо і не використовуємо в приготуванні.

За допомогою зубочистки продавлюємо кісточку кожен ягоди. Копітка робота займе у вас 15-20 хвилин.

Очищені вишні відразу складаємо в загальну ємність, щоб вони зберегли свій сік.

Після повного очищення ягід, викладаємо їх у банки. Вишні чергуємо з цукром.

Банки закриваємо кришками і ставимо в каструлю, дно якої попередньо устеляємо кухонним рушником. Заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо 40 хвилин.

Після такої процедури банки дістаємо. Компот з вишні без кісточок готовий. Приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні без кісточок Компот з вишні на 1 літрову банку Компот з вишні на зиму Компоти