Компот з дикої груші виходить кислувато-терпкий, бадьорить і дуже ароматним. А ще дика груша сповнена корисних речовин, так що такий напій буде не тільки смачним, але і дуже корисним. Готується він досить просто.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з дикої груші на зиму на 3-х літрову банку, в першу чергу збираємо нашу дику грушу.

Ретельно її вимиваємо, обрізаємо плодоніжку.

Стерилізуємо банку, закладаємо в неї груші приблизно на третину об’єму.

Заливаємо груші окропом, прикриваємо банки кришками і залишаємо їх на 20 хвилин. Потім зливаємо воду в каструлю і повторюємо процес. В третій раз додаємо у воду цукор і кип’ятимо сироп до його розчинення, після чого заливаємо його назад у банку.

Банку закатуємо і відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти