Влітку я намагаюся заготовити різні ягоди у великій кількості, вірніше в такій кількості, яка дозволяє мені моя морозильна камера. Із заморожених ягід часто варю компоти, киселі або морси. Сьогодні хочу поділитися рецептом компоту із заморожених ягід вишні і червоної смородини.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • заморожена Смородина червона – 400 гр.
  • Вишня заморожена – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Як почати готувати компот з вишні і смородини? Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з вишні і червоної смородини.

Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, не потрібно їх попередньо розморожувати.

Візьміть каструлю з товстим дном і наберіть холодну воду. Я варила компот в п’ятилітровій каструлі. Закип’ятіть воду і додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте у відповідності зі своїми власними перевагами.

Коли цукровий пісок повністю розчиниться, всипте заморожену вишню і доведіть компот до кипіння на середньому вогні. Коли вишня спливе, зменшіть вогонь і варіть кілька хвилин.

Потім додайте заморожену червону смородину і доведіть напій до кипіння. Зніміть з вогню. Каструлю з компотом накрийте кришкою і дайте повністю охолонути в такому вигляді приблизно на 1,5 години.

За цей час компот добре настоїться. Охолоджений компот подавайте порційно у красивих келихах або склянках.

Приємного насолоди!

Компот з вишні Компот з вишні в каструлі Компот з вишні з кісточками Компот з вишні і смородини Компот із смородини Компоти