Влітку я намагаюся заготовити різні ягоди у великій кількості, вірніше в такій кількості, яка дозволяє мені моя морозильна камера. Із заморожених ягід часто варю компоти, киселі або морси. Сьогодні хочу поділитися рецептом компоту із заморожених ягід вишні і червоної смородини.
Інгредієнти: на 10 порц.
- заморожена Смородина червона – 400 гр.
- Вишня заморожена – 800 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Як почати готувати компот з вишні і смородини? Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з вишні і червоної смородини.
Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, не потрібно їх попередньо розморожувати.
Візьміть каструлю з товстим дном і наберіть холодну воду. Я варила компот в п’ятилітровій каструлі. Закип’ятіть воду і додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте у відповідності зі своїми власними перевагами.
Коли цукровий пісок повністю розчиниться, всипте заморожену вишню і доведіть компот до кипіння на середньому вогні. Коли вишня спливе, зменшіть вогонь і варіть кілька хвилин.
Потім додайте заморожену червону смородину і доведіть напій до кипіння. Зніміть з вогню. Каструлю з компотом накрийте кришкою і дайте повністю охолонути в такому вигляді приблизно на 1,5 години.
За цей час компот добре настоїться. Охолоджений компот подавайте порційно у красивих келихах або склянках.
Приємного насолоди!
Компот з вишні Компот з вишні в каструлі Компот з вишні з кісточками Компот з вишні і смородини Компот із смородини Компоти