Компот з брусниці зберігає в собі цілющі властивості цієї цінної ягоди – варити сировину не потрібно, тому частина вітамінів зберігається. Важливо перед приготуванням уважно перебрати дрібну брусницю і ретельно промити її. Також приділіть увагу якісній стерилізації банок. Готовий компот вийде смачним, красивого глибокого кольору і буде відмінно зберігатися всю зиму.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Брусниця – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Вода – 2,7 л.

Процес приготування:

Рецепт компоту з брусниці на 3 літрову банку без стерилізації на зиму гранично простий! Брусницю перебираємо від випадкового сміття і дефектних ягід, потім ретельно вимиваємо в друшляку. Даємо воді стекти. Банку і кришку ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. У стерильну банку висипаємо промиту брусницю.

Заливаємо брусницю в банку крутим окропом до горлечка. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин для теплового впливу та часткової стерилізації.

Потім отриманий настій зливаємо в каструлю, використовуючи спеціальну кришку з прорізом або сито, для зручності.

Додаємо в злиту рідина цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.

Киплячим сиропом повторно заливаємо ягоди брусниці в банку.

Закатуємо гарячий компот стерильною кришкою за допомогою спеціального ключа. Банку перевертаємо кришкою вниз. Щоб перевірити герметичність, закутуємо ковдрою і в такому положенні залишаємо повільно остигати для пасивної стерилізації.

Після остигання ставимо компот на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Компоти