У багатьох сім’ях компот з вишні на зиму особливо почитаємо як сімейна традиція і як смачний напій для сімейних обідів та святкових вечорів. Найголовніше, що вишневий компот готується швидко і просто, тому будь-якій господині варто взяти цей рецепт на озброєння.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 1 кг
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 200 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з вишні на зиму в банках. Банки і кришки для закочування вишневого компоту на зиму помити, стерилізувати їх.
Вишню перебрати від гілочок і листочків, ретельно помити ягоди, залити водою і дати постояти близько 10 хвилин. Потім воду з вишні злити.
В підготовлені банки для компоту насипати вишню, залишаючи трохи місця від верху.
Поставити на плиту глибоку каструлю з водою. Коли вода закипить, додати цукор, варити сироп до повного розчинення цукру. Готовий сироп розлити по банках з вишнею. Прикрити банки кришками, дати настоятися 10 хвилин. Після воду з кожної банки злити в каструлю і проварити ще 5 хвилин на сильному вогні.
Знову залити воду в банки, закатати їх. Банки перевернути догори дном, укутати ковдрою і поставити остигати в тепле темне місце приблизно на добу.
Коли банки з компотом з вишні на зиму охолонуть, перенести їх у льох або інше прохолодне темне місце. Вітамінний охолоджуючий напій готовий!
Компот з вишні Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні на 1 літрову банку Компот з вишні на 2-х літрову банку Компоти