Тільки уявіть, як приємно відкрити баночку домашнього компоту, відчути аромат яблук і згадати про теплі літні дні. Цей компот не тільки бадьорить, але і завдяки наявності м’яти, чудово освіжає.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • М’ята свіжа – 1 – 2 гілки
  • Вода питна – 2 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з яблук з м’ятою на зиму. Яблука помийте, розріжте на четвертинки і очистіть від серцевини з насінням.

У каструлю влийте воду, всипте щіпку лимонної кислоти і перекладіть в неї яблука.

Банки для компоту помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.

Розкладіть по банках яблука і м’яту.

Воду з лимонною кислотою поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім залийте нею банки з фруктами, залиште на 10-15 хвилин. Через певний час злийте воду назад в каструлю і додайте цукор. Варіть сироп 2-3 хвилини після закипання.

влийте Гарячий сироп у банки і загорніть кришками. Остудіть загортання в перевернутому стані. Зберігайте компот в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти