Вишневий компот легко приготувати вдома. Напій виходить насиченим, в міру солодким і з легкою кислинкою. Його можна подавати до випікання та іншими рецептами.
Інгредієнти: на 2 л.
- Вишня – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Готувати компот з вишні в каструлі легко! Ягоди перебираємо і ретельно промиваємо під водою. В компот будемо використовувати тільки стиглі ягоди без вад.
Воду наливаємо в каструлю. Доводимо до кипіння, після чого додаємо цукор і вишню.
Варимо протягом 15-20 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
Після чого готовий напій знімаємо з плити і залишаємо остуджуватися в прохолодному місці.
Охолоджений компот розливаємо в посуд. Можна прикрасити свіжими ягодами і подавати до столу. Готово!
Компот з вишні Компот з вишні в каструлі Компот з вишні з кісточками Компоти