Вишневий компот легко приготувати вдома. Напій виходить насиченим, в міру солодким і з легкою кислинкою. Його можна подавати до випікання та іншими рецептами.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Вишня – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Готувати компот з вишні в каструлі легко! Ягоди перебираємо і ретельно промиваємо під водою. В компот будемо використовувати тільки стиглі ягоди без вад.

Воду наливаємо в каструлю. Доводимо до кипіння, після чого додаємо цукор і вишню.

Варимо протягом 15-20 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.

Після чого готовий напій знімаємо з плити і залишаємо остуджуватися в прохолодному місці.

Охолоджений компот розливаємо в посуд. Можна прикрасити свіжими ягодами і подавати до столу. Готово!

Компот з вишні Компот з вишні в каструлі Компот з вишні з кісточками Компоти