Незважаючи на свій холодний запах і освіжаючий аромат, м’ята пом’якшує кислоту і гіркоту вишні. Разом з тим компот стає трохи пряним, що буде швидше перевагою, ніж недоліком.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- М’ята свіжа – 3 – 5 шт.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з вишні з м’ятою на 3-х літрову банку на зиму легко! Незважаючи на те, що процес приготування досить простий, до нього потрібно поставитися відповідально і дотримуватися послідовності. Для початку зважимо необхідну кількість цукру і вишні.
Потім у вишні зриваємо хвостики, а самі ягоди ненадовго замочуємо в таз з холодною водою. Після чого, з поверхні води видаляємо все сміття, яке спливе, і перекладаємо вишню в друшляк. Так ми зможемо швидше позбутися від зайвої рідини.
Самі банки старанно вимиваємо з содою, а після цього відправляємо стерилізуватися в мікрохвильову піч або духовку. Вже простерилізовані банки наповнюємо ягодами.
Паралельно з цим доводимо воду до кипіння. І цим крутим окропом заливаємо повністю всю вишню, щоб ягоди були покриті водою.
Після закінчення 10-15 хвилин, охололу воду зливаємо з банок в каструлю, додаємо в неї цукор і відправляємо ягідний відвар на невеликий вогонь. Доводимо вміст до стану кипіння і варимо ще протягом декількох хвилин.
Потім банку з вишнею кладемо листочки промитої м’яти і заливаємо вміст киплячим сиропом. Компот закатуємо простерилізованій кришкою і охолоджуємо в перевернутому стані. Компот зберігаємо як при кімнатній температурі, так і в більш прохолодному і затемненому приміщенні. Важливим пунктом є відсутність сонячних променів.
Бажаємо приємного апетиту!