Плоди черемхи – дуже корисні ягоди, які нормализую обмін речовин в організмі, допомагають при застудах, добре зміцнюють імунітет. Ягоди злегка терпкі на смак, зате в складі компоту вони виходять дуже смачними, надаючи насичений колір відвару.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Черемуха – 1 л
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода питна – 1.8 – 2 л.

Процес приготування:

Рецепт компоту з черемхи на зиму без стерилізації простий у приготуванні! Свежесобранную черемшину потрібно промити в проточній воді і відкинути на друшляк, щоб стекла вода.

Далі бланшируйте плоди черемхи окропом протягом п’яти хвилин, не більше.

Відміряйте потрібну кількість води на банку і прокип’ятіть її. Додайте цукор і зваріть сироп – буквально пара хвилин після розчинення гранул цукру.

В емальованій ємності залийте черемшину сиропом і залиште настоюватися на годині п’ять або шість, а до кінця цього часу добре промийте банку з содою або гірчичним порошком і обробіть її окропом або гарячим паром.

Ягоди викладіть в банку за допомогою шумівки, злийте сироп і доведіть до кипіння. Банки залийте киплячим цукровим сиропом до самих країв.

Одразу ж загорніть банки з компотом стерильними кришками, переверніть догори дригом і остудіть під «шубою». Далі можна зберігати заготівлю протягом двох років в темному місці з помірною температурою.

Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компоти