Якщо дозволяє обсяг вашої морозильної камери, то заготовляти на зиму традиційні компоти в банках немає сенсу. За цим рецептом ви можете швидко приготувати ароматний вітамінний напій для своїх близьких. Малину не треба попередньо розморожувати. Ароматизувати такий компот можна лимоном, корицею або імбиром. Він особливо сподобається своїм смаком дітям.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Малина заморожена – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Готувати компот із замороженої малини просто! Заморожену малину кілька хвилин потримайте при домашньої температурі, щоб пішов іній, і обполосніть ягоди холодною водою. Садову малину можете не промивати.

В чисту каструлю налийте воду і закип’ятіть.

Перекладіть в закипілу воду малину, на невеликому вогні доведіть компот до кипіння і зніміть з його поверхні пінку. Поваріть малину не більше 5 хвилин. Потім насипте в компот потрібну кількість цукру, розмішати, щоб цукор повністю розчинився, і після закипання вогонь вимкніть. Дайте компоту деякий час для настоювання.

Потім компот охолодіть в холодильнику і можете подати до столу, додавши в кожну склянку цілі заморожені ягідки замість льоду.

Приємного апетиту!

Компот з малини Компоти