Сьогодні ми хочемо запропонувати вам рецепт смачного і ароматного компоту асорті, до складу якого входять стиглі сливи, ароматні яблука і соковиті персики. Такий компот із сезонних фруктів буде відмінною альтернативою компотів з одного фрукта. Додавши до основного виду фруктів ще один або два види, ви отримаєте чудову заготівлю на зиму, багату вітамінами і літніми пахощами.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя – 25 шт.
  • Персик – 2 – 3 шт.
  • Яблука – 2 – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • Вода – 2,2 – 2.3 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту із слив асорті. Всі фрукти промиваємо в проточній воді, видаляємо листя і плодоніжки. Потім викладаємо їх на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони висохли.

Яблука і персики за допомогою овочечистки очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4-6 частин і чистимо від серцевини.

Банки для компоту промиваємо питною содою, ретельно выполаскиваем проточною водою і стерилізуємо над парою 3-5 хвилин. Потім даємо банкам охолонути кілька хвилин і закидаємо в них підготовлені фрукти.

В глибоку каструлю наливаємо відфільтровану воду і ставимо на вогонь. У воду додаємо цукровий пісок, перемішуємо до розчинення і доводимо сироп до кипіння, проварюємо 1-2 хвилини, після чого знімаємо його з вогню.

Гарячий сироп розливаємо по банках, прикриваємо їх прокип’яченими кришками, накриваємо махровим рушником і залишаємо на 15-20 хвилин бланшироваться.

Через зазначений час банки відкриваємо, надягаємо насадку з отворами і зливаємо компот в каструлю. Ставимо на вогонь, доводимо компот до кипіння, кип’ятити 2-3 хвилини і наливаємо в банки.

Банки щільно закорковуємо прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном, перевіряємо герметичність, закутуємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце.

Компот з яблук на зиму Компот із слив Компот із слив з кісточками Компот із слив і яблук Компот із слив на зиму Компоти Сливи на зиму