Заморожена обліпиха зберігає всі корисні властивості. Вітаміни і мікроелементи, які містяться в ягодах, зміцнюють організм людини. Обліпиха корисна для людей, які мають бажання схуднути, покращує стан шкіри і підвищує імунітет.
Інгредієнти: на 1 л.
- Обліпиха заморожена – 300 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 0.7 л.
Процес приготування:
Приступимо до готування компот із замороженої обліпихи. Розморожуємо обліпиху в умовах кімнатної температури. Так ягоди зберігають свої корисні властивості. Якщо обліпиха не була оброблена до заморозки, її слід промити і перебрати.
В невелику каструлю наливаємо заздалегідь очищену воду. Коли рідина закипить, всипаємо цукор і перемішуємо, щоб він розчинився швидше.
Щоб обліпиха не піддавалася довгої обробки у воді, додаємо її після розчинення цукру.
Варіння компоту займе 10 хвилин. У процесі приготування напій потрібно постійно помішувати. Через 10 хвилин вимикаємо плиту. Накриваємо готовий компот кришкою, щоб він настоявся, на 15 хвилин.
Подаємо вітамінний напій до столу разом з булочками, печивом або домашнім пирогом. Він не менш корисний, ніж консервований компот, а готувати його простіше.
Смачного!