Компот з жовтої аличі на зиму навряд чи може залишити байдужими любителів напоїв з приємною кислинкою. Для його приготування вам буде потрібно лише сама ягода, цукор, питна вода і трохи часу. До речі, в процесі підготовки аличі для такого компоту вам не знадобиться видаляти з ягоди кісточки, адже інакше в нас вийде не компот, а справжнє пюре.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Жовта алича – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Вода питна – 0.5 – 0.7 л.

Процес приготування:

Готувати компот з жовтої аличі на зиму легко! Гарненько промиваємо аличу, видаляючи з кожного плоду хвостики. Потім чисті ягоди викладаємо на друшляк.

Зробимо стерилізацію банок і кришок. Це можна зробити за допомогою звичайного пара або мікрохвильовій печі, включивши режим «Гасіння». Варто зазначити, що в даному випадку банки стерилізувати зовсім не обов’язково, оскільки алича містить велику кількість кислоти і як наслідок заготовки з такої ягоди чудово поводяться під час зберігання. Тому замість серйозної стерилізації можна лише ретельно вимити банки харчовою содою, а потім змити їх.

Викладаємо аличу на дно банки. Банку ягодою потрібно заповнювати на третину.

Заливаємо ягоди кип’яченою водою з цукром.

Через десять хвилин злийте воду в каструлю і закип’ятіть її. Потім цей сироп знову вилийте в банку. Та через десять хвилин знову вилийте сироп в каструлю, закип’ятіть , після чого знову злийте в банку.

Залишилося закатати банки кришками і відправити наші компоти на зберігання після їх повного остигання.

Компот з аличі Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму Компоти