Компот з абрикосів – ідеальний варіант для тих, хто хоче отримати максимум користі від плодів однойменного дерева. При всьому при тому, абрикосовий компот відрізняється низьким вмістом калорій, що не зможе не порадувати тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою і дотримується принципів правильного харчування.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів на зиму? Відбираємо стиглі абрикоси, ретельно їх промиваємо під проточною водою. У тому випадку, якщо вам попалися дуже забруднені плоди, замочіть їх на 30 – 60 хвилин у воді з додаванням харчової соди.

Наступний крок – видаляємо кісточки з абрикосів. Для цього плоди потрібно розрізати навпіл.

Банки, в яких будемо влаштовувати компот, необхідно вимити за допомогою харчової соди, а потім пастеризувати над парою протягом декількох хвилин над парою. Викладаємо абрикоси на дно банки. Заповнюємо банку ягодами на третину.

Засипаємо абрикоси цукром і лимонною кислотою.

Чистою киплячою водою заливаємо абрикоси, що знаходяться в банку, до самого верху.

Закриваємо банку кришкою і закатуємо її. Зберігати таку заготовку слід в прохолодному темному місці.

Компот готовий!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів на зиму Компоти