Компот з жовтих слив без кісточок – прекрасна заготівля на зиму. Жовта слива відрізняється від синьої своїм більш сильним ароматом і медовим присмаком. Саме тому жовта слива відмінно підходить для заготівель на зиму. Компот з жовтих слив припаде до смаку усій родині! Компот, приготований за цим рецептом, має солодкий смак і неймовірний аромат.
Інгредієнти: на 3 л.
- Зливу жовта – 500 – 600 гр.
- Вода – 2,5 л
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Як приготувати компот з жовтих слив без кісточок на зиму? Стерилізуйте банки і кришки.
Жовті сливи ретельно промийте, потім видаліть кісточки. Кількість інгредієнтів, зазначених у рецепті, розраховане на заготівлю об’ємом 3 літри.
Далі складаємо сливи в стерильній ємності. Заливаємо їх окропом і залишаємо на 20 хвилин.
Через деякий час злийте воду в каструлю, додайте до неї цукровий пісок і поставте на вогонь. Проваріть сироп після закипання протягом 5 хвилин.
заливаємо Киплячим сиропом ємність зі сливами до самого верху. Закочує банки прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо теплою ковдрою до моменту повного охолодження заготовки. На зберігання переміщуємо компот у прохолодне місце. Компот з жовтих слив без кісточок на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Компот з жовтих слив Компот із слив на 3 літрову банку Компоти Сливи на зиму