Замість класичного варення з полуниці (зазвичай ягоди швидко з’їдаються, а сироп залишається) зараз багато господинь віддають перевагу полуничній конфитюру. Він виходить яскравого кольору, смачним і не занадто солодким десертом і відмінно підходить для прошарку тортів та іншої домашньої випічки. Для конфітюру вибирають міцну зрілу ягоду. Для желювання беремо агар-агар.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Агар-агар – 3 ч. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Як приготувати конфітюр з полуниці з агар-агаром для торта? Свежесобранную полуницю переберіть і відкладіть для конфітюру красиві стиглі ягоди.

Потім ягоди ретельно промийте під проточною водою і видалити чашолистки.


Підготовлені ягоди покладіть в посуд, насипте до них розраховане на кількість полуниці цукру і подрібніть заглибним блендером до однорідного стану. Якщо хочете конфітюр з невеликими шматочками ягід, то подрібніть одним способом.

Потім це полуничне пюре перелийте в каструлю для варіння варення, тільки каструля повинна бути не маленькою, адже маса при кипінні активно піднімається і може швидко втекти. Поваріть конфітюр на невеликому вогні протягом 20 хвилин від початку кипіння.

Потрібну кількість агар-агару насипте в склянку, залийте водою звичайної температури і добре перемішайте. Потім цей розчин перелийте до киплячого конфитюру, перемішайте ложкою і поваріть ще 10 хвилин.

Гарячий конфітюр розлийте по невеликим стерильним баночках і відразу їх щільно закупорьте прокип’яченими кришками. Після охолодження конфітюр з полуниці з агар-агаром придбає консистенцію густого желе. Можете приступати до випічки торта.

Смачних і вдалих заготовок!

Джем з полуниці з агар агаром Конфітюр з полуниці