Пектин – натуральне желирующее речовина, яка активно використовується в приготуванні джемів, повидла, конфітюрів. Він хороший тим, що добре загущает текстуру варення буквально за пару хвилин. Можна не додавати велику кількість цукру і довго не уварювати сировина – варення все одно вийде густим.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Пектин – 5 гр.

Процес приготування:

Готувати повидло з полуниці з пектином легко! Полуницю перебираємо, ретельно промиваємо в проточній воді, чашолистки обриваємо. Промиті ягоди поміщаємо на чистий рушник і даємо зайвої вологи після промивання обсохнути. Поміщаємо підготовлені ягоди чисту глибоку посуд.

З допомогою заглибного блендера пюрируем полуницю до однорідного стану.

В каструлю для варіння повидла висипаємо цукровий пісок і пектин, перемішуємо.

суху суміш вливаємо полуничне пюре, перемішуємо.

Ставимо посуд з полуничним пюре на плиту і доводимо його до кипіння. З моменту закипання варимо повидло буквально три-чотири хвилини, безперервно помішуючи.

Банки і кришки стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо гаряче повидло і закриваємо сухими стерильними кришками.

Банки з повидлом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо остигати. Охолоджені банки прибираємо в льох або холодильник на зберігання. Після повного охолодження повидло густіє ще сильніше.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці з пектином Джем з полуниці з пектином Желе з полуниці Желе на зиму Конфітюр з полуниці Повидло Полуниця на зиму