Полуничний джем в мультиварці – це один із способів заготівлі полуниць на зиму. Джем виходить однорідної пюреподібної консистенції, тому ідеально підходить в якості соусу до млинців, йогурту, морозиву і запіканок. Термічну обробку джем проходить протягом 5 хвилин, тому полуниця зберігає всі корисні властивості і вітаміни.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Полуниця – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1,3 кг
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Для приготування варення з полуниці в мультиварці ягоди можна використовувати як великі, так і дрібні. Полуницю добре промиваємо під струменем проточної холодної води і залишаємо на 5-10 хвилин в друшляку, щоб стекла вода. Потім видаляємо у ягід чашолистки. Подрібнюємо ягоди полуниці в блендері до стану пюре.

Готове пюре викладаємо в чашу мультиварки і додаємо звичайний і ванільний цукор. Перемішуємо масу силіконової лопаткою і ставимо в чашу мультиварки. Встановлюємо активний режим приготування «Варка» або режим «На пару», щоб швидко довести полуничну масу до кипіння. Такі програми, як «Радість» або «Гасіння» нам не підходять, так як ми ходимо зберегти в ягодах максимум користі і процес приготування провести якомога швидше.

Коли джем почне закипати, зверху утворюється піна, яка почне підніматися. Відразу ж вимикаємо мультиварку і залишаємо джем остигати на 10-15 хвилин.

Знімаємо піну ложкою і остиглий джем знову включаємо режим «Варка», доводимо до кипіння і проварюємо протягом 5 хвилин. За цей час промиваємо і стерилізуємо банки, кип’ятимо кришки.

Готовий гарячий джем розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім переносимо баночки з полуничним джемом в темне прохолодне місце на зберігання.

Конфітюр з полуниці Повидло Повидло з полуниці Полуниця блендером з цукром на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму