Пропонуємо цікавий спосіб заготівлі березового соку на зиму. Цікавий він тим, що для надання додаткових відтінків смаку використовується апельсин і м’ята. Дуже свіжо!
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 0.66 ст.
- Апельсин – 0.5 шт.
- М’ята свіжа – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Як почати готувати консервацію з березового соку на зиму? Березовий сік проціджують через дрібне сито. Після чого поміщаємо його в каструлю і ставимо на плиту.
Доводимо до кипіння, знімаємо пінку шумівкою. Не кип’ятимо.
Апельсин моєму гарячою водою, обсушуємо і ріжемо на невеликі кубики. Якщо трапляються кісточки, їх викидаємо. Банку моєму, стерилізуємо будь-яким підходящим способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришкою. Укладаємо в банку нарізаний апельсин і м’яту. До речі, можна використовувати як свіжу траву, так і сушену. Якщо м’ята свіжа, то моєму її і обсушуємо перед закладкою в банку. Сушена трава, як правило, вже проходила етап промивання. Всипаємо в банку також і цукровий пісок.
В банку з апельсином і м’ятою розливаємо киплячий березовий сік.
Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками. Перевертаємо тару догори дном, закутуємо теплим пледом і в такому положенні залишаємо сік остигати. Остиглу банку прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Смачного!