Завдяки цим рецептом, їсти кавуни можна круглий рік, незалежно від сезону і пори року. Кавуни в банках виходять нітрохи не гірше свіжих і зберігаються значно довше.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кавун – 1.5 кг
  • Для розсолу: (на 1 л. води) –
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Листя вишні – за смаком
  • Листя хрону – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Часник – 5 зуб.
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 50 – 70 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати консервований кавун в банках на зиму, кавуни для засолювання потрібно вибирати середніх розмірів, стиглі і дзвінкі. Занадто великі ягоди брати не варто, так як часточки повинні легко «проскакувати» через горлечко банки. Ретельно моєму кавун з допомогою губки не залишаючи бруд і смітинки.

З дух сторін зрізаємо верхівки до червоної м’якоті.

Далі нарізаємо кавун на скибки, не очищаючи від зеленої шкірки і кісточок. Найпростіше нарізати кавун, як піцу, а саме: на нетовсті кола, приблизно по 1,5-2 сантиметри, а потім на трикутні шматочки. Нарізаний кавун перекладаємо в глибоку посуд.

Підготуємо спеції для засолу. Для цього всі гілки, листя хрону і кріп ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти зайвій воді.

Далі відчищаємо часник і трохи придавлюємо бічною стороною ножа для більш насиченого смаку і аромату.

Приготуємо заправку: у велику каструлю набираємо воду і ставимо кип’ятитися (кількість води може змінюватись в залежності від банок і величини плодів). Коли вода закипить, додаємо сіль і цукор-пісок, розмішуємо до повного розчинення.

У заздалегідь простерилізовану банки укладаємо гілочки смородини і вишні, кріп, хрін, лавровий лист і зубчики часнику. Наверх щільно укладаємо нарізаний кавун, намагаючись залишати якомога менше пустот. До горлечка залишаємо 2 сантиметри.

Гарячий розсіл акуратно розливаємо по банках і додаємо оцет. Тару опускаємо в наповнену на 2/3 водою каструлю, накриваємо заздалегідь простерилізованій кришкою і стерилізуємо другий раз протягом 20 хвилин. Після цього банки можна закочувати.

Вже закатані банки акуратно перевертаємо догори дном, накриваємо рушником і залишаємо остигати. Коли наші закачування стануть кімнатної температури, ставимо в темне місце. Вже через тиждень можна знімати пробу! Приємного апетиту!

Кавун з оцтом в банках на зиму Кавун на зиму в банках Маринований кавун в 3-х літрових банках на зиму Маринований кавун в банках на зиму Як закрити кавун в банках на зиму Як засолити кавун шматочками в банку на зиму