З великим задоволенням хочу поділитися рецептом запечених конвертиків з лаваша з тилапией запечені. Закуска виходить шалено ароматною і неймовірно смачною, таку і на святковий стіл не гріх подати. Любителі риби і морепродуктів будуть просто в захваті від цього чудового блюда.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш вірменський – 2 аркуша
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Філе тілапії – 400 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вершки – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Гірчична олія – за смаком
  • Орегано сушений – за смаком
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування конвертиків з лаваша з тилапией запечені? Насамперед займіться приготуванням заливки. У невелику миску розбийте куряче яйце. Потім додайте сметану, гірчичне масло, гірчицю, сіль, чорний мелений перець і орегано.

Ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою віночка.

Філе тілапії попередньо розморозьте, при необхідності видаліть кісточки, гарненько промийте в прохолодній проточній воді, після чого обсушити, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.

Помідори ретельно вимийте в прохолодній воді, потім обсушити кухонним рушником і наріжте кружечками завтовшки 5-7 міліметрів, попередньо видаливши плодоніжку.

Листи вірменського лаваша розрізати на кілька однакових частин. Я зазвичай лист лаваша розрізаю на 4 рівні частини.

У центр прямокутної частини лаваша викладіть кілька кружалець помідора.

Зверху викладіть філе тілапії, попередньо искупав його в приготовленої заливці.

Підготуйте форму для запікання і викладіть в неї конвертики складеної стороною вниз. Таким чином заповніть всю форму для запікання.

Твердий сир натріть на крупній тертці. А потім викладіть в решту заливку, посоліть, поперчіть і додайте необхідну кількість вершків. Ретельно перемішайте.

Приготовану заливку рівномірно розподіліть по всій поверхні конвертиків.

Форму для запікання помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте закуску 35 хвилин. Потім акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть.

Запечені конвертики з лаваша з тилапией подавайте на стіл порційно.

Доповніть блюдо свіжими овочами, і подавайте на стіл. Я використовувала помідори черрри.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Конвертики з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками