З великим задоволенням хочу поділитися рецептом запечених конвертиків з лаваша з тилапией запечені. Закуска виходить шалено ароматною і неймовірно смачною, таку і на святковий стіл не гріх подати. Любителі риби і морепродуктів будуть просто в захваті від цього чудового блюда.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш вірменський – 2 аркуша
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Філе тілапії – 400 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Вершки – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Гірчична олія – за смаком
- Орегано сушений – за смаком
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування конвертиків з лаваша з тилапией запечені? Насамперед займіться приготуванням заливки. У невелику миску розбийте куряче яйце. Потім додайте сметану, гірчичне масло, гірчицю, сіль, чорний мелений перець і орегано.
Ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою віночка.
Філе тілапії попередньо розморозьте, при необхідності видаліть кісточки, гарненько промийте в прохолодній проточній воді, після чого обсушити, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.
Помідори ретельно вимийте в прохолодній воді, потім обсушити кухонним рушником і наріжте кружечками завтовшки 5-7 міліметрів, попередньо видаливши плодоніжку.
Листи вірменського лаваша розрізати на кілька однакових частин. Я зазвичай лист лаваша розрізаю на 4 рівні частини.
У центр прямокутної частини лаваша викладіть кілька кружалець помідора.
Зверху викладіть філе тілапії, попередньо искупав його в приготовленої заливці.
Підготуйте форму для запікання і викладіть в неї конвертики складеної стороною вниз. Таким чином заповніть всю форму для запікання.
Твердий сир натріть на крупній тертці. А потім викладіть в решту заливку, посоліть, поперчіть і додайте необхідну кількість вершків. Ретельно перемішайте.
Приготовану заливку рівномірно розподіліть по всій поверхні конвертиків.
Форму для запікання помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте закуску 35 хвилин. Потім акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть.
Запечені конвертики з лаваша з тилапией подавайте на стіл порційно.
Доповніть блюдо свіжими овочами, і подавайте на стіл. Я використовувала помідори черрри.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Конвертики з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками