Я шалено люблю домашню випічку. Але щоб приготувати пиріжки потрібно витратити безліч вільного часу. Сьогодні хочу поділитися простим варіантом смачних і ситних пиріжків з картоплею, приготованих з лаваша в духовці. Пиріжки з лаваша не віднімуть у вас багато часу і сил. Приготуйте, і ваші близькі будуть в захваті від хрусткою випічки!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш вірменський бездріжджовий – 1 аркуш
- Сир Пармезан – 60 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування пиріжків з лаваша з картоплею в духовці. Картоплю вимийте у воді, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Покладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Потім посоліть і зменшіть вогонь, варіть картоплю під кришкою близько 15 хвилин. Щоб скоротити час на приготування, відваріть картоплю заздалегідь.
Кріп гарненько промийте в проточній воді, обсушити, після чого подрібніть ножем. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем або пропустіть через прес.
З допомогою картоплем’ялкою доведіть картоплю до консистенції пюре. Твердий сир натріть на дрібній тертці і додайте до картопляного пюре. При необхідності посоліть, додайте чорний мелений перець за смаком.
Додайте подрібнений часник і кріп.
Ретельно перемішайте начинку до однорідного стану.
Лист вірменського бездріжджового лаваша розрізати на кілька однакових прямокутних частин. Я зазвичай розрізаю лист на 6-8 частин залежно від розміру лаваша.
На край прямокутного шматочки лаваша викладіть картопляну начинку.
Після чого скрутіть трубочки.
Лист, на якому будете випікати пиріжки, застелити пекарської папером. Викладіть трубочки.
помістіть Деко в розігріту духовку і запікайте пиріжки 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Готові пиріжки з лаваша з картоплею подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Пиріжки з лаваша Рулет з лаваша Трубочки з лаваша