Листкові конвертики з грибами – це проста, але смачна випічка. Люблять її за аромат і прекрасне поєднання грибного смаку з хрустким листковим тестом. Є конвертики можна як в теплом, так і в охолодженому вигляді.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Печериці свіжі – 0,4 – 0,6 кг
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Рецепт конвертиків з листкового тіста з грибами, гриби помийте, капелюшки очистіть, наріжте тонкими часточками.
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.
На сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть спочатку цибулю і обсмажте до прозорості, потім додати печериці, продовжуйте смажити до готовності, наприкінці посоліть за смаком.
Листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі і наріжте квадратиками однакового розміру.
На квадратики з тіста викладіть грибну начинку, скріпіть протилежні краї тіста.
Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього заготовки і змастіть збитим жовтком.
Готуйте конвертики в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин.
Листкові готові конвертики, можна подавати їх до столу.
Приємного апетиту!
Новости