Листкові конвертики з грибами – це проста, але смачна випічка. Люблять її за аромат і прекрасне поєднання грибного смаку з хрустким листковим тестом. Є конвертики можна як в теплом, так і в охолодженому вигляді.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 0,4 – 0,6 кг
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Рецепт конвертиків з листкового тіста з грибами, гриби помийте, капелюшки очистіть, наріжте тонкими часточками.

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.

На сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть спочатку цибулю і обсмажте до прозорості, потім додати печериці, продовжуйте смажити до готовності, наприкінці посоліть за смаком.

Листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі і наріжте квадратиками однакового розміру.

На квадратики з тіста викладіть грибну начинку, скріпіть протилежні краї тіста.

Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього заготовки і змастіть збитим жовтком.

Готуйте конвертики в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин.

Листкові готові конвертики, можна подавати їх до столу.

Приємного апетиту!

Новости