Торт з коржів на кефірі може приготувати навіть початківець кулінар. Цей десерт не вимагає наявності спеціальних навичок і точного дотримання послідовності дій. Крем для змащування коржів можна підібрати по своєму смаку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 300 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 35 мл
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати коржі на кефірі в духовці для торта? Яйця змішайте з цукром, додайте щіпку солі. для змішування можна використовувати віночок або міксер.
До кефіру додати соду, дочекайтеся реакції, поверхня повинна почати пузириться.
В яєчно-цукрову масу влийте рослинне масло і добре перемішайте.
Потім додайте кефір.
Через дрібне сито просіяти в миску какао, перемішайте.
Потім частинами всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто.
На дно форми для запікання покласти пергамент.
Влийте отримане тісто. Запікайте корж при 180 градусах 30-50 хвилин.
Готовність коржа перевірити дерев’яною зубочисткою. Остудіть його у формі, потім вийміть, наріжте на кілька частин і зберіть торт.
Смачного!