Торт з коржів на кефірі може приготувати навіть початківець кулінар. Цей десерт не вимагає наявності спеціальних навичок і точного дотримання послідовності дій. Крем для змащування коржів можна підібрати по своєму смаку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 300 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 35 мл
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати коржі на кефірі в духовці для торта? Яйця змішайте з цукром, додайте щіпку солі. для змішування можна використовувати віночок або міксер.

До кефіру додати соду, дочекайтеся реакції, поверхня повинна почати пузириться.

В яєчно-цукрову масу влийте рослинне масло і добре перемішайте.

Потім додайте кефір.

Через дрібне сито просіяти в миску какао, перемішайте.

Потім частинами всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто.

На дно форми для запікання покласти пергамент.

Влийте отримане тісто. Запікайте корж при 180 градусах 30-50 хвилин.

Готовність коржа перевірити дерев’яною зубочисткою. Остудіть його у формі, потім вийміть, наріжте на кілька частин і зберіть торт.

Смачного!

Десерти Торти