Апетитні котлети по-французьки з курячого філе підійдуть не тільки для обіду, але і в якості закуски. Страву можна подавати з соусом для великої компанії. Ваші гості оцінять хрусткі і соковиті усередині котлети.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 гілка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати котлети по-французьки з курячого філе просто! Курячу грудку промиваємо, звільняємо від шкірки і відокремлюємо від плівки. М’ясо тонко нарізаємо ножем. Викладаємо в загальну миску. Сюди ж розбиваємо два яйця, додаємо сметану і подрібнену зелень.
Додаємо до маси борошна, сіль, перець. Натираємо сир на крупній тертці і також відправляємо в загальну миску. Перемішуємо тісто для котлет по-французьки.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо тісто для котлет у формі оладок.
Обсмажуємо котлети до золотистої хрусткої скоринки, перевертаємо і також готуємо з іншого боку.
Викладаємо з сковороди готові котлети. Подаємо до столу з гарніром, овочами або просто з соусом. Приємного апетиту!
Курячі котлети без хліба Курячі котлети з борошном Курячі котлети з сиром ПП січені котлети з курячої грудки Рублені котлети з курячої грудки з борошном