Апетитні котлети по-французьки з курячого філе підійдуть не тільки для обіду, але і в якості закуски. Страву можна подавати з соусом для великої компанії. Ваші гості оцінять хрусткі і соковиті усередині котлети.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 гілка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати котлети по-французьки з курячого філе просто! Курячу грудку промиваємо, звільняємо від шкірки і відокремлюємо від плівки. М’ясо тонко нарізаємо ножем. Викладаємо в загальну миску. Сюди ж розбиваємо два яйця, додаємо сметану і подрібнену зелень.

Додаємо до маси борошна, сіль, перець. Натираємо сир на крупній тертці і також відправляємо в загальну миску. Перемішуємо тісто для котлет по-французьки.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо тісто для котлет у формі оладок.

Обсмажуємо котлети до золотистої хрусткої скоринки, перевертаємо і також готуємо з іншого боку.

Викладаємо з сковороди готові котлети. Подаємо до столу з гарніром, овочами або просто з соусом. Приємного апетиту!

Курячі котлети без хліба Курячі котлети з борошном Курячі котлети з сиром ПП січені котлети з курячої грудки Рублені котлети з курячої грудки з борошном