Ніжні курячі котлети з сиром просто тануть у роті. Куряче м’ясо пропонуємо не пропускати через м’ясорубку, а дрібно порубати ножем – це дасть текстуру та соковитість. Для ароматизації отриманого фаршу використовуємо подрібнену зелень кропу. Щоб вигідно підкреслити ніжний смак вже обсмажених котлет, рекомендуємо подати їх у супроводі пікантного соусу. Готується він за лічені хвилини, а настрій трапези змінить істотно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Кріп (для фаршу) – 1 гілка
  • Майонез (для фаршу) – 1 ст. л.
  • Сіль (для фаршу) – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений (для фаршу) – 0.25 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для соусу: –
  • Майонез – 40 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 1 гілка

Процес приготування:

Для приготування рубаних курячих котлет з сиром можна використовувати будь-які частини курки. Кістки, хрящі і шкіру попереднє видаляємо. Отримане філе обсушуємо паперовими рушниками. Гострим ножем куряче м’ясо нарізаємо на дрібні кубики. Важливо різати упоперек волокон – так котлетна м’якоть буде ніжніше.

Зелень кропу миємо й обсушуємо. Жорсткі стебла викидаємо. Дрібно рубаємо підготовлений кріп. Сир натираємо на тертці з великими отворами. У миску покласти рубаний курячий фарш, яйце, подрібнений кріп, натертий сир, сіль, чорний мелений перець, борошно і майонез. Замішуємо фарш руками або за допомогою ложки. Даємо масі постояти двадцять-тридцять хвилин при кімнатній температурі для маринування.

Поки фарш маринується, можна приготувати соус. Для цього в окремій мисці невеликого розміру змішуємо майонез, лимонний сік, дрібно рубаний кріп, очищений і пропущений через прес часник, сіль і чорний мелений перець. Ретельно змішуємо всі разом ложкою. До моменту подачі котлет тримаємо соус в холодильнику.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. З фаршу формуємо невеликого розміру котлети і обсмажуємо їх на середньо-високій температурі, за дві-три хвилини з кожного боку. Під час обсмажування не закриваємо сковороду кришкою, щоб сформувалася рум’яна хрустка скориночка.

Готові гарячі котлети перекладаємо зі сковороди на блюдо і відразу подаємо до столу, поки сир в котлетах не втратив свою плавленую текстуру. Подаємо до котлет соус. Додатково можна сервірувати салат зі свіжих овочів і зелені.

Приємного апетиту!

Котлети з курячого філе шматочками з майонезом Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети з борошном Курячі котлети з сиром і зеленню Рублені котлети з курячої грудки з борошном