Котлети з індички можна приготувати і без додавання яєць. Яйця почали додавати в м’ясний фарш з радянських часів, коли потрібно було приготувати багато котлет з мінімальної кількості фаршу. Замість яєць додамо в фарш натертий картопля, який буде тримати форму котлет. Це страва підходить для дитячого харчування, і для тих, у кого алергія на яйця.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Індичка фарш – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 0.33 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт котлет з індички без яєць гранично простий! Якщо у вас немає готового фаршу, то перекрутіть філе індички на м’ясорубці. Фарш перекладіть в посуд, зручну для вимішування.

Почистіть цибулину і картоплини.

Картоплю і цибулю подрібніть на дрібній тертці.

Фарш по своєму смаку посипте сіллю і перцем і перекладіть до нього натерті картоплю і цибулю. Часник фарш з птиці не додаємо, щоб не порушити її натуральний смак.

Фарш добре перемішайте.

Потім налийте до фаршу воду, перемішайте і кілька разів відбийте, щоб він став і пишної однорідної текстури.

Мокрими руками з приготованого фаршу сформуйте котлети довільної форми та розмірів за своїм розсудом і викладіть на обробну дошку. Помістіть котлети на 40 хвилин у холодильник. За цей час фарш добре схопиться і котлети при смаженні збережуть форму.

Після закінчення цього часу розігрійте в сковороді олію.

Сформовані котлети (котлети панірувати не треба) перекладіть в сковорідку на середньому вогні посмажте до рум’яної скоринки.

Потім переверніть їх на інший бік, швидко обсмажте і на невеликому вогні варіть протягом 5-10 хвилин під закритою кришкою.

Потім котлети перекладіть в тарілку, накрийте другою тарілкою і махровим рушником. Залиште їх під шубою на 20-30 хвилин. Ваші котлети стануть дуже пухкими і м’якими. Подайте їх до столу з овочами і картопляним пюре.

Приємного апетиту!

Котлети Котлети з індички Котлети з філе індички Натуральні котлети з індички