Котлети з індички можна приготувати і без додавання яєць. Яйця почали додавати в м’ясний фарш з радянських часів, коли потрібно було приготувати багато котлет з мінімальної кількості фаршу. Замість яєць додамо в фарш натертий картопля, який буде тримати форму котлет. Це страва підходить для дитячого харчування, і для тих, у кого алергія на яйця.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Індичка фарш – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 0.33 ст.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт котлет з індички без яєць гранично простий! Якщо у вас немає готового фаршу, то перекрутіть філе індички на м’ясорубці. Фарш перекладіть в посуд, зручну для вимішування.
Почистіть цибулину і картоплини.
Картоплю і цибулю подрібніть на дрібній тертці.
Фарш по своєму смаку посипте сіллю і перцем і перекладіть до нього натерті картоплю і цибулю. Часник фарш з птиці не додаємо, щоб не порушити її натуральний смак.
Фарш добре перемішайте.
Потім налийте до фаршу воду, перемішайте і кілька разів відбийте, щоб він став і пишної однорідної текстури.
Мокрими руками з приготованого фаршу сформуйте котлети довільної форми та розмірів за своїм розсудом і викладіть на обробну дошку. Помістіть котлети на 40 хвилин у холодильник. За цей час фарш добре схопиться і котлети при смаженні збережуть форму.
Після закінчення цього часу розігрійте в сковороді олію.
Сформовані котлети (котлети панірувати не треба) перекладіть в сковорідку на середньому вогні посмажте до рум’яної скоринки.
Потім переверніть їх на інший бік, швидко обсмажте і на невеликому вогні варіть протягом 5-10 хвилин під закритою кришкою.
Потім котлети перекладіть в тарілку, накрийте другою тарілкою і махровим рушником. Залиште їх під шубою на 20-30 хвилин. Ваші котлети стануть дуже пухкими і м’якими. Подайте їх до столу з овочами і картопляним пюре.
Приємного апетиту!
Котлети Котлети з індички Котлети з філе індички Натуральні котлети з індички