Краффины – це симбіоз круасана з маффином. Ця дивовижна випічка стала неймовірно популярною у всьому світі, завдяки простоті приготування і неймовірним смаком. Найпростіше починати готувати краффины з готового листкового тіста, щоб отримати точний результат.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 1 пакет
  • Сирна маса – 300 гр.
  • Мигдальні пелюстки – 1 жменя
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Горіхи – за смаком
  • Сухофрукти – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати краффины з готового листкового тіста? Дайте тісту трохи розморозитися, після чого розкачати його до товщини приблизно в 3-4 міліметра.

З’єднайте солодку сирну масу з горіхами і сухофруктами або різними цукатами.

Потім розмажте сирну масу рівним шаром по поверхні тіста.

Закрутіть з тіста рулет, щільно загортаючи тісто.

Зробіть надріз уздовж рулету, залишивши цілим кінчик близько трьох сантиметрів.

Скрутіть з рулету улиточку, акуратно згортаючи тісто.

З другої вчащає тесту скрутіть другу улиточку точно так само і покладіть її на першу улиточку.

Пиріг укладіть у форму і залиште на півгодини в теплому місці, щоб краффин трохи расстоялся.

Приберіть краффин в духовку, нагріту до 200 градусів на десять хвилин, а потім готуйте його під фольгою ще двадцять хвилин при температурі 180 градусів.

зніміть Фольгу і готуйте краффин ще п’ятнадцять хвилин.

Перевірте готовність краффина за допомогою зубочистки або дерев’яної шпажки, якщо він готовий, то подавайте десерт до столу.

Перед подачею прикрасьте краффин цукровою пудрою і пелюстками мигдалю.

Великодні паски без молока Великодні паски без молока і яєць Великодні паски без родзинок Великодні паски як кекси Маленькі паски Страви на Великдень