Краффины з корицею – незвичайна, але дуже смачна випічка. Приготування таких краффинов не займе багато часу. А результат вас обов’язково порадує! Ароматні, красиві, повітряні – саме так можна описати готові краффины з корицею. Кориця дуже вдало поєднується з пишним тестом випічки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Тісто дріжджове – 400 гр.
  • Кориця мелена – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати краффины з корицею, готове дріжджове тісто треба розкачати в тонкий пласт, товщина якого буде приблизно 2-3 мм. Прогріваємо духовку до 200 градусів.

Вершкове масло розтоплюємо на сковороді або за допомогою мікрохвильової печі. Розтопленим маслом слід змастити всю поверхню розкатаного тіста. Для зручності скористайтесь силіконової пензликом.

Цукровий пісок розподіляємо по підготовленій тесту.

Після цього беремо мелену корицю і щедро посипаємо їй всю поверхню пласта тіста.

Далі тісто необхідно скачати в щільний рулет.

Озброївшись ножем, розрізаємо рулет до кінця на дві рівні частини.

Після цього кожну смужку тесту розрізаємо на шматочки, приблизна довжина яких становитиме 20 див. Потім кожен шматочок тіста звертаємо равликом, закріплюючи вільний кінчик внизу.

Підготовлені краффины викладаємо в силіконову форму для випікання.

Потім відправляємо випічку в розігріту духовку на 35-40 хвилин. Оцінюйте готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Даємо краффинам охолонути у формі 5 хвилин, після цього їх можна дістати.

Смачні і ароматні краффины з корицею готові! Саме час заварювати чай і насолоджуватися випічкою!

Приємного чаювання!

Великодні паски без молока Великодні паски без молока і яєць Великодні паски як кекси Маленькі паски Страви на Великдень