Краффины останнім часом стають трендом у світі кулінарії. І це не даремно, адже така випічка має неймовірний смак, виглядає повітряної і дуже апетитною. Краффины з начинкою заслуговують окремої уваги. Подібна випічка є оригінальною, вона чудово підійде для домашнього чаювання або в якості частування для гостей.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Вода – 140 мл
  • Свіжі дріжджі (пресовані) – 18 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 175 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Джем – за смаком
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Готувати краффины з начинкою легко! Воду слід нагріти до теплого стану, але не кип’ятити. Поміщаємо в теплу воду, дріжджі і цукровий пісок. Все перемішуємо до однорідності і залишаємо на деякий час, щоб дріжджі вступили в реакцію. Опара готова.

В глибоку ємність просіваємо борошно пшеничне. Потім вливаємо до неї опару і розтоплене вершкове масло (50 г). Вимішуємо тісто до моменту, поки воно не буде липнути до долонь. Після цього готове тісто необхідно перекласти в підходящу ємність, накрити рушником і залишити на 50-60 хвилин.

Збільшене в розмірах тісто ділимо на 6 частин. Кожну частину скачуємо в кулю. Потім складаємо тісто в контейнер з кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Це необхідно для того, щоб при подальшому розкачування тісто не рвалося.

кожну частину тіста Розкачуємо в тонкий овальний пласт.

Розм’якшеним вершковим маслом (125 г) змащуємо поверхню кожного пласта. Після цього скачуємо тісто в щільний рулет. В кінці трохи прокатайте рулет, щоб він подовжився. Знову кладемо тісто в контейнер з кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Настоявшиеся рулети з тіста розрізаємо вздовж на дві частини. Звертаємо кожну частину у вигляді равлика і укладаємо у форму для випічки.

Разом отримуємо 12 невеликих краффинов. Накриваємо майбутню випічку харчовою плівкою і залишаємо на 60 хвилин. Через половину призначеного часу включаємо розігріватися духовку до температури 210 градусів.

Поміщаємо краффины в розпечену духовку на 20 хвилин. Готову випічку дістаємо з духовки, охолодити і потім витягаємо з форми.

Після цього з допомогою кондитерського мішка з тонкою і довгою насадкою протикаємо кожен краффин і наповнюємо його джемом.

При подачі до столу посипаємо випічку цукровою пудрою. Краффины з начинкою смачні як в теплом, так і охолодженому вигляді.

Приємного вам чаювання!

Великодні паски без молока і яєць Великодні паски без яєць Великодні паски як кекси Маленькі паски Паски краффины великодні