Краффины з шоколадом обов’язково сподобаються як дітям, так і дорослим, оскільки дане ласощі поєднує в собі кращі характеристики круасанів і мафінів. Вони такі ж ніжні і слоенные, як круасани, і такі ж ароматні, з хрусткою скоринкою, як мафіни. З чаєм або кавою це ласощі – просто захоплення!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Шоколадні краплі (термостабільні) – 200 гр.
- Масло вершкове – 160 гр.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Молоко коров’яче – 120 мл
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Кориця – 10 гр.
- Ванілін – 3 гр.
- Яйце – 3 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування краффинов з шоколадом? Підготувати всі необхідні інгредієнти для рецепта. У двох яєць відокремити жовтки від білків. Знадобитися тільки 1 білок і 3 жовтки.
В глибоку ємність викласти дріжджі.
до дріжджів Додати 1 столову ложку цукру, розтерти інгредієнти.
Молоко підігріти, влити його до дріжджової маси, перемішати. Потроху ввести 100 грам борошна, акуратно перемішуючи опару.
Залишити опару на півгодини до збільшення маси в об’ємі.
В окремій мисці змішати необхідні нам яйця з цукром.
Збити яєчно-цукрову суміш міксером до утворення легкої піни.
Борошно просіяти з ваніліном.
В миску з просіяним борошном додати підійшла опару, добре перемішати.
Влити в тісто яєчно-цукрову суміш, ще раз перемішати.
Розтопити 40 грам масла, додати його в тісто, перемішати.
Руками замісити тісто, не підсипаючи більше борошна. Сформувати з тіста кулю, накрити миску з тестом серветкою і залишити в теплому місці на годину.
Тісто має підійти за цей час.
З готового тіста сформувати 3 кулі поменше.
Стіл присипати борошном, розкачати кожен шар тіста досить тонко. Кожен пласт тіста промазати 40 грамами вершкового масла кімнатної температури. Зверху на масло посипати кожен пласт тіста термостабільність шоколадними краплями.
Кожен пласт тіста згорнути в трубочку. Трубочку розрізати на 2 частини.
Одну частину трубочки загорнути спіраллю.
Другу частину загортаємо поверх першої частини, формуючи таким чином паска. Також чинимо і з іншими трубочками з тіста. Повинно вийде 3 заготовки.
Паперові форми промазати рослинним маслом, присипати борошном. Викласти у форми заготовки.
Розігріти духовку до 180 градусів, відправити у неї форми приблизно на 40 хвилин.
Готові краффины витягти з паперових форм.
За бажанням посипати краффины з шоколадом цукровою пудрою. Можна пригощати сім’ю і друзів смачною випічкою!
Великодні паски як кекси Здобні великодні паски Паски краффины великодні Страви на Великдень