Паска на заквасці без яєць не шкодить травленню і підходить для вегетаріанського харчування. Цей рецепт як не можна до речі доведеться до Великодня і повинен чудово вийти навіть з першого разу. Обов’язково візьміть цей рецепт собі на озброєння!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Закваска-опара (150% вологість) – 250 гр.
  • Банан (стиглий) – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Борошно цільнозернові – 160 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 5 гр.
  • Родзинки – 1 жменя

Процес приготування:

Всі інгредієнти для приготування паски на заквасці без яєць підготуйте і викладіть на стіл. Банан очистити і розімніть, змішайте з опарою, водою, борошном. Додайте воду, сіль і цукор, а також не забудьте вимити і вимочити родзинки.

Поступово просеивайте в суміш борошно і вимішуйте тісто. Коли тісто буде готове, вмішайте в нього обсушенный розмочений родзинки.

Тісто в мисці залиште для вистоювання в теплому місці. Попередньо накрийте його плівкою або рушником, а потім залиште годин на п’ять. Чим вище температуру в приміщенні, тим швидше підніметься тісто. Тому контролюйте підіймання тіста на око.

Піднялося тісто викладіть у форму для випічки і залиште на другу расстойку приблизно на годину. За цей час тісто має заповнити форму для випічки повністю і можна буде приступати до випікання.

Духовку заздалегідь розігрійте до 180 градусів і поставте форму з паскою в духовку приблизно на сорок хвилин.

Готову паску буде пишним і добре відставати від стінок.

Виробу потрібно дати повністю охолонути, а потім прикрашати його по своєму смаку помадкою і посипками.

Приємного апетиту!

Великодні паски без заморочок Великодні паски на заквасці Великодні паски на опарі паска без дріжджів з родзинками Паски з начинкою великодні Паски з родзинками в духовці паску класичний Страви на Великдень