Паска з сиру, з вареним згущеним молоком і вершковим маслом, просто тане у роті. Її консистенція виходить ніжною, але в той же час досить щільною. Обов’язково витримуємо великдень у холодильнику перед подачею, не менше десяти годин, щоб форма десерту придбала стійкість, і зайва сироватка стекла.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир 9% – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Сметана – 300 гр.
  • Ванільний цукор – 20 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирної паски з вареним згущеним молоком і маслом. У миску кладемо м’яке вершкове масло, сметану і ванільний цукор, збиваємо всі разом міксером до однорідності.

В отриману суміш додаємо м’який жирний сир і варене згущене молоко,

Ще раз збиваємо всі разом, домагаючись гладкості.

Пасочницу застеляємо зсередини марлею, складеною в два шари. Заповнюємо її приготовленої сирною масою. Краї марлі піднімаємо вгору, складаємо один на одного і закриваємо таким чином сирну масу. Зверху можна покласти блюдце або вирізати шматочок картону. А потім наверх встановлюємо вантаж – банку з водою, наприклад. Ставимо пасочницу з вантажем в холодильник на десять-дванадцять годин. Сирна маса повинна стати більш щільною. Попередньо ставимо під форму з паскою тарілку для стікання сироватки.

Після закінчення зазначеного часу з готової великодня знімаємо вантаж, марлю розкриваємо і акуратно перевертаємо десерт на сервірувальне блюдо.

Смачного!

Святковий стіл на Великдень Сира сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска без яєць Сирна паска зі згущеним молоком Страви на Великдень