Хочу поділитися цікавим і неймовірно смачним рецептом крему, приготованого на основі сметани і згущеного молока. Таким кремом можна просочувати коржі з листкового тіста, а також пісочні і бісквітні торти. Крем виходить ніжним, легким повітряним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сметана 20% – 400 гр.
  • Молоко згущене – 400 гр.
  • Коньяк – 30 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування крему для торта зі сметани і згущеного молока. Відміряйте необхідну кількість жирної сметани, попередньо охолодженої, і викладіть в глибоку ємність або в чашу міксера. Скориставшись міксером, збийте до однорідної консистенції, домагаючись повітряної текстури.

Потім відкрийте банку згущеного молока.

Згущене молоко вилийте до збитою сметаною.

Після чого відміряйте необхідну кількість екстракту ванілі.

Додайте рідкий екстракт ванілі в крем і коньяк за бажанням. Якщо у вас немає рідкого екстракту ванілі, замініть його ванільним цукром або ваніліном.

Скориставшись міксером, ретельно перемішайте крем до однорідної гладкої консистенції, поступово збільшуючи швидкість міксера. Крем помістіть в холодильник приблизно на півтори години для того, щоб він добре остудився і загус.

Приготований охолоджений крем на основі сметани і згущеного молока використовуйте за призначенням.

Я в цей раз приготувала десерти в келихах з ягодами.

Так само можна використовувати цей крем для прошарку коржів улюбленого торта.

Приємного апетиту!

Крем зі сметани і згущеного молока для торта Сметанний крем для торта Сметанний крем з 20% сметани для торта Сметанний крем із згущеним молоком для торта