Пропонуємо простий рецепт шоколадного ганаша для вирівнювання торта. Шоколад розтоплюємо на плиті прямо в вершках – це виключає проблему перегріву і розшарування шоколадної маси, якщо робити нагрів компонентів окремо. А на результат таке «спрощення» ніяк не впливає. Перед використанням у роботу ганаш потрібно витримати в холодильнику кілька годин, щоб він оформився в густу масу. До речі, якщо відсоток вмісту какао-масла у використовуваному шоколаді був високий, то ганаш швидше стабілізується і буде щільніше. Рекомендується брати темний шоколад з 60-70% вмісту какао.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Шоколад темний – 180 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 75 гр.
  • Масло вершкове – 105 гр.

Процес приготування:

Готувати крем ганаш для вирівнювання торта просто! У миску або сотейник наливаємо вершки. Шоколад ламаємо на маленькі шматочки. Також можна порубати ножем або взагалі потерти на тертку. Відправляємо шоколад, вершки.

Ставимо ємність з вершками на плиту, на якій виставлена мінімальна температура. При частому помішуванні нагріваємо вершки з шоколадом. По мірі нагрівання шоколад буде плавитися. Буде здаватися, що маса комкується – це нормально. Продовжуємо заважати, поки шоколад повністю не змішається з вершками. Кипіння маси не допускаємо. Розчинення шоколаду відбудеться при гарячій температурі. Потім посуд відразу знімаємо з плити.

Маса виходить гладкою, глянсовою, текучої.

В отриману шоколадну масу додаємо попередньо розм’якшене вершкове масло. Ні в якому разі не розтоплюємо масло до рідкого стану, щоб спростити змішування – це порушить консистенцію ганаша.

З допомогою лопатки або ложки змішуємо всі разом, намагаючись добитися однорідності.

Покриваємо масу шматком харчової плівки в контакт, щоб на поверхні не утворилася подсохшая скоринка. Прибираємо ганаш в холодильник для повного охолодження. Витримуємо масу на холоді як мінімум дві години.

Після закінчення зазначеного часу ганаш дістаємо, звільняємо від плівки і використовуємо за призначенням. Такою масою дуже легко вирівнювати поверхню і краю торта. Шар зберігає задану товщину і абсолютно не тече. Поверхня виходить гладкою і рівною.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для торта Вершково-шоколадний крем для торта Крем для вирівнювання торта Крем для торта Масляний крем для вирівнювання торта Торти