Ніжний і смачний торт медовик можна спекти на сковороді. У цьому випадку ваші коржі будуть більш тонкими і краще просочаться кремом, що в рази підвищить соковитість десерту.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Мед – 100 мл
  • Сметана – 50 мл
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати медові коржі для торта на сковороді? У каструлі з товстим дном змішати вершкове масло, цукор і мед.

Поставте каструлю з отриманою сумішшю на вогонь і нагрівайте, поки суміш не стане однорідною, до кипіння не доводите. Зніміть каструлю з вогню, додайте соду, перемішайте.

Коли маса охолоне по одному введіть яйця, кожен раз добре вимішуючи тісто. Потім додайте сметану.

В кінці всипте просіяне борошно, перемішайте тісто.

Тісто має бути гладким і однорідним, загорнути його в харчову плівку і помістіть в холодильник на 2-3 години.

Охолоджене тісто розрізати на 6-8 рівних частин, кожну розкачати в тонкий корж. Обсмажте всі коржі на сухій сковороді з двох сторін.

Поки коржі ще гарячі, обріжте їх до потрібного діаметру. Коли вони охолонуть, можна приступати до формування торта.

Смачного!

Торти