Ганаш – це стійкий крем на основі шоколаду. Він був придуманий у Франції і швидко завоював любов кондитерів і шокоголиков всього світу. Працювати з цим кремом – одне задоволення, адже він податливий і слухняний. Щоб ганаш вийшов дійсно вдалим, шоколад для нього потрібен якісний. Неприпустимі плитки з дешевими замінниками какао-масла. Вершкове масло також не повинно містити нічого, крім вершків. Спреди та маргарин використовувати не можна. Уважно вибравши продукти для крему і дотримуючись зазначені пропорції, ви точно зможете приготувати цей чарівний крем.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 100 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування крему ганаш з темного шоколаду. Темний шоколад ламаємо на невеликі шматочки або дрібно рубаємо ножем. Поміщаємо його в миску.

Шоколад потрібно розтопити. Можна робити це в мікрохвильовці, нагріваючи миску з шматочками в інтервальному режимі по десять-п’ятнадцять секунд. Після кожного прогрівання обов’язково ретельно вимішуємо масу, щоб продукт плавився рівномірно. Якщо немає впевненості в роботі з мікрохвильовкою, можна розплавити шоколад, поставивши його на водяну баню. Домагаємося однорідності і гладкості.

Вершки покласти в сотейник і нагріваємо до гарячого стану. Якщо на поверхні утворилася плівка під час нагрівання, її обов’язково знімаємо.

Вливаємо гарячі вершки в розтоплений шоколад, добре перемішуємо. Даємо отриманої маси злегка охолонути до теплого стану.

Вершкове масло краще заздалегідь дістати з холодильника і дати йому розм’якнути при кімнатній температурі. Розтоплювати масло до рідкого стану не рекомендується – це зіпсує структуру ганаша. М’яке масло кладемо в шоколадну масу і розмішуємо, поки воно повністю не з’єднається з нею.

Додатково пробиваємо отриманий крем заглибним блендером – це забезпечить гладкість і гомогенність.

Приготований ганаш вже можна використовувати. Наприклад, для покриття торта. Після того, як виріб з ганашем буде охолоджене в холодильнику, крем ущільниться і затвердіє. При нарізуванні ганаш не тріскається, а рівно ріжеться разом з тортом.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для торта Крем Ганаш для торта Крем для торта з вершків Масляний крем для торта Шоколадний крем для бісквітного торта