Крем Шарлотт – м’який, ніжний і дуже смачний крем, який підійде для прикраси або прошарку будь-яких десертів. Серед безліч варіантів приготування такого масляного крему можна виділити спосіб, який передбачає використання жовтків. Готується крем досить легко і швидко.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Яєчний жовток – 6 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Масло вершкове – 250 гр.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати крем Шарлотт на жовтках для торта? У каструлю додаємо жовтки, злегка перемішуємо їх віночком.
до жовтків Додаємо молоко, перемішуємо.
Слідом додаємо ванілін. Якщо в наявності тільки ванільний цукор, то використовуйте його в кількості 6 гр.
Після цього додаємо до отриманої суміші цукор, перемішуємо.
Після ретельного перемішування ставимо суміш на невеликий вогонь, варимо до закипання. За цей час суміш загусне, по консистенції нагадуватиме рідке згущене молоко.
Переливаємо отриману суміш в підходящу ємність, накриваємо зверху харчовою плівкою, охолоджуємо до кімнатної температури.
В глибоку миску викладаємо розм’якшене вершкове масло.
Збиваємо масло міксером на максимальній швидкості. Масляна суміш побіліє і збільшитися в об’ємі.
Поступово починаємо вводити в олійну суміш остиглу заварную. Робимо це порційно, по одній-дві столові ложки.
Все збиваємо міксером.
Крем Шарлотт на жовтках готовий!
Приємного вам чаювання!
Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта з кондитерського мішка Крем для торта Крем Шарлотт для торта Масляний крем для прикраси торта