Рецептів шоколадного крему величезна безліч. Властивість шоколаду застигати і забезпечувати густоту і щільність дозволяє творити з нього нескінченна кількість десертів. Звичайно, важливо дотримуватися певні моменти при роботі з шоколадом, щоб підсумковий результат не розчарував. В рецепті покроково розказано і показано, як приготувати універсальний шоколадний крем без вершкового масла. Маса виходить повітрям, що тане в роті і дуже зручною в роботі. Її стійка консистенція дозволяє легко виконувати не тільки прошарок, але і поверхневе декорування торта.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Вершки 33% або Вершки 30% – 200 мл
  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Сир вершковий – 250 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати шоколадний крем для торта без масла легко! Вершки нагріваємо до дуже гарячого стану, але не до кипіння. Шоколад ламаємо на дрібні шматочки або рубаємо ножем. Висипаємо його у вершки і починаємо вимішувати ложкою або віночком, поки всі шоколадні шматочки не розтопиться і не розчиняться. Повинна вийти повністю однорідна маса. Покриваємо її шматком харчової плівки в контакт, щоб на поверхні не утворилася подсохшая скоринка. Посуд з шоколадною масою відправляємо в холодильник на кілька годин. Зручно залишати на ніч.

Після закінчення зазначеного часу продовжуємо приготування крему. У миску викладаємо вершковий сир і висипаємо цукрову пудру. Міксером збиваємо інгредієнти протягом трьох-чотирьох хвилин до одержання густої повітряної маси.

Дістаємо шоколадну масу з холодильника і знімаємо плівку. Суміш загусла і добре оформилася.

Ложкою набираємо шоколадно-вершкову суміш і додаємо її в збитий сир. Продовжуємо працювати міксером на середній швидкості, змішуючи обидві маси до однорідності. Поступово вводимо весь обсяг шоколадно-вершкової маси в сир і після цього продовжуємо збивати ще хвилину.

Крем готовий. На фото видно, як добре він тримає форму на віночку. Маса слухняно себе веде при виконанні вирівнювання торта – не тече і залишається в тій формі, яку їй задали. Також можна начиняти нею тістечка і декорувати капкейки традиційними «шапочками» або трояндочками. При охолодженні в холодильнику крем ще трохи ущільнюється.

Приємного апетиту!

Крем для торта Крем для торта з вершків Крем з вершкового сиру для торта Крем з вершкового сиру, вершків і цукрової пудри для торта Крем з рікотти і вершків для торта Крем-чіз для торта Шоколадний крем-чіз для торта Шоколадний крем-чіз на вершках для торта