Я часто готую всіляку домашню випічку, а також експериментую з різними кремами, якими прослаиваю торти або прикрашаю улюблені десерти. Сьогодні хочу поділитися надзвичайно вдалим, на мій погляд, рецептом сметанного крему з цукром. Такий крем я часто використовую для просочення улюбленої випічки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вершки 33% – 100 гр.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Кокосова стружка – 30 гр.
  • Загущувач для вершків – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування сметанного крему з цукром для торта. У глибоку ємність налийте необхідну кількість жирних вершків і додайте попередньо розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло хорошої якості.

Потім додайте кокосову стружку. Ємність поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до однорідної консистенції.

В глибоку ємність викладіть необхідну кількість жирної сметани і цукрового піску.

Потім влийте розтоплену рідина.

Після чого, скориставшись міксером на середній швидкості доведіть крем до однорідної гладкої консистенції. Додайте ванільний цукор або ванілін за смаком і загущувач для вершків. Перемішайте крем до однорідної консистенції, поступово збільшуючи швидкість міксера.

Після чого крем помістіть в холодильник мінімум на 1 годину для того, щоб він стабілізувався і охолодився.

Готовий сметанний крем з цукром використовуйте в якості самостійного десерту або просочуйте їм улюблені десерти.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для торта Густий сметанний крем для торта Крем для торта Крем для торта з вершків Крем зі сметани, масла і цукру для торта Сметанно-масляний крем для торта Торти