Медовик з тонкими коржами стане відмінним приводом зібрати друзів за ароматним чаєм. Тонкі коржі додадуть десерту особливу ніжність і легкість.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 1 пакет

Процес приготування:

Готувати медовик з тонкими коржами легко! Почнемо приготування коржів. Збиваємо яйця з цукром, медом і розтопленим маслом.

Висипаємо до суміші соду. Продовжуємо збивати.

Повільно просіваємо борошно. Замішуємо тісто.

Ділимо тісто на однакові шматочки. Скачуємо їх у кульки, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на годину в холодильник.

Приготуємо заварний крем. Яйця розтираємо зі звичайним і ванільним цукром, додаємо борошно, додаємо трохи молока і розмішуємо.

Ставимо каструлю з продуктами на слабкий вогонь, поступово виливаємо все молоко і розмішуємо. Знімаємо з плити, коли заварний крем загусне.

У гарячий крем кладемо вершкове масло. Чекаємо його розчинення, перемішуємо і накриваємо харчовою плівкою.

Повертаємося до тесту. Розкачуємо кожен кульку в тоненький корж через харчову плівку.

Випікаємо коржі в розігрітій до 180 градусів духовці. На кожен потрібно приблизно 3 хвилини.

Готові коржі вирізаємо по формі. Залишки підуть на крихту для торта.

Формуємо торт. Кожен корж ретельно промазуємо заварним кремом.

Залишки коржів подрібнюємо в крихту, якою рясно посипаємо теплий медовик.

Прибираємо десерт в холодильник до повного охолодження. Потім ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Заварний крем для медовика Заварний крем для медовика на молоці Медовик Медовик без сметани Медовик з заварним кремом Медовик класичний Торти