Крем з молока, какао-порошку і масла для торта приготувати нескладно. Такий крем дуже добре просочує коржі і густоту його можете регулювати кількістю молока. Шоколадний крем є варіантом звичайного заварного крему.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Какао-порошок – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Кава розчинна – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Готувати крем з молока, какао-порошку і масла для торта просто! У каструлю з товстим дном насипте вказане в рецепті кількість борошна, цукру і порошку какао. Ложкою або віночком ці інгредієнти добре перемішайте.
Потім в цю суху суміш налийте молоко. Його бажано трохи підігріти, тоді какао рівномірно розмішається.
Молоко з сухою сумішшю перемішайте до однорідного стану.
Каструлю з сумішшю помістіть на мінімальний вогонь і нагрівайте до кипіння. Крем постійно перемішуйте, це важлива умова процесу приготування. У теплу суміш всипте ложечку розчинної кави.
Не перестаючи крем розмішувати, дочекайтеся поки крем почне закипати і з’являться на його поверхні дрібні бульбашки.
Масло домашньої температури поріжте на шматочки.
Потім перекладіть його у закипаючий крем.
Ретельно перемішуйте крем з маслом до загустіння і вимкніть вогонь відразу. Це пару хвилин.
В приготований крем насипте ванілін та інші добавки, якщо подобається. Посуд з кремом прикрийте і залиште до повного охолодження.
Остившім кремом з молока, порошку какао маслом можете змащувати коржі і збирати торт.
Смачною і вдалою випічки!
Заварний крем з молока для торта Класичний заварний крем для торта Крем для торта Крем для торта з молока і масла Найбільш швидкі рецепти заварного крему для торта Шоколадний крем для бісквітного торта