Крем з молока, какао-порошку і масла для торта приготувати нескладно. Такий крем дуже добре просочує коржі і густоту його можете регулювати кількістю молока. Шоколадний крем є варіантом звичайного заварного крему.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Какао-порошок – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кава розчинна – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Готувати крем з молока, какао-порошку і масла для торта просто! У каструлю з товстим дном насипте вказане в рецепті кількість борошна, цукру і порошку какао. Ложкою або віночком ці інгредієнти добре перемішайте.

Потім в цю суху суміш налийте молоко. Його бажано трохи підігріти, тоді какао рівномірно розмішається.

Молоко з сухою сумішшю перемішайте до однорідного стану.

Каструлю з сумішшю помістіть на мінімальний вогонь і нагрівайте до кипіння. Крем постійно перемішуйте, це важлива умова процесу приготування. У теплу суміш всипте ложечку розчинної кави.

Не перестаючи крем розмішувати, дочекайтеся поки крем почне закипати і з’являться на його поверхні дрібні бульбашки.

Масло домашньої температури поріжте на шматочки.

Потім перекладіть його у закипаючий крем.

Ретельно перемішуйте крем з маслом до загустіння і вимкніть вогонь відразу. Це пару хвилин.

В приготований крем насипте ванілін та інші добавки, якщо подобається. Посуд з кремом прикрийте і залиште до повного охолодження.

Остившім кремом з молока, порошку какао маслом можете змащувати коржі і збирати торт.

Смачною і вдалою випічки!

Заварний крем з молока для торта Класичний заварний крем для торта Крем для торта Крем для торта з молока і масла Найбільш швидкі рецепти заварного крему для торта Шоколадний крем для бісквітного торта