Для випічки без начинки найчастіше використовують листкове дріжджове тісто. Таке тісто можна приготувати своїми руками, але це складно і потрібен певний кулінарний досвід, тому беруть покупне тісто. Вироби з нього виходять повітряними, хрусткими і їх формують у вигляді міні-круссанов.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати круасани з листкового тіста без начинки? Готове листкове тісто розкачати на присипаної борошном робочій поверхні в пласт товщиною не більше 5 мм
Ножем для піци наріжте тісто на довгі трикутники з основою не більше сірникової коробки.
Потім підставу трикутника трохи надріжте і тісто руками трохи розтягніть в довжину. Кожен трикутник скрутіть трубочкою, сформувавши красивий круасан.
Деко застеліть шматочком паперу для випічки і укладіть на нього сформовані круасани на деякій відстані один від одного, так як при випіканні вони «підростуть». Залиште круасани в теплі на 1 годину для вистоювання, адже тісто у нас дріжджове.
Після закінчення цього часу поверхню виробів з допомогою пензлика змастіть збитим яйцем. Змащуйте акуратно, щоб не пошкодити круасани, так як вони повітряні та ніжні.
Потім деко з круасанами помістіть в духовку, розігріту до 200°С і випікайте вироби протягом 15 хвилин. Цього часу достатньо, щоб круасани з листкового тіста без начинки пропеклися і стали рум’яними.
Спечені круасани дістаньте з духовки, трохи остудіть і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Круасани