Дуже смачний десерт, який виходить шалено апетитним, навіть без начинки. Листкове ласощі можна подавати до чаю або приготувати на його основі бутерброди з різноманітною начинкою. Сирний сир, риба, згущене молоко – межа тільки ваша фантазія! Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати круасани без начинки з готового листкового тіста, листкове тісто заздалегідь розморожуємо і розкочуємо тонким шаром близько 3-4 мм. Щоб воно не прилипало до столу, його можна трохи посипати борошном.

Тепер тісто розрізаємо на трикутники однакового розміру.

Посипаємо тісто цукровим піском за смаком.

З широкої сторони робимо надріз і загинаємо краю, потім звертаємо кожен трикутник у формі рулету.

Змащуємо деко олією і викладаємо круасани.

Верх промазуємо яєчним жовтком, щоб зробити їх більш рум’яними і апетитними.

Випікаємо круасани в духовці при температурі 190 градусів протягом 15-20 хв.

Приємного апетиту!

Круасани