На десерт до вечері або до ранкової кави просто і швидко ви можете спекти круасани з листкового бездріжджового тіста з шоколадною начинкою. Приготувати гарне листкове тісто в домашніх умовах досить складно і під силу тільки досвідченої господині, тому готуємо з замороженого магазинного тесту. Випічка буде рум’яної і пишною, як і з дріжджового тіста.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Почнемо готувати круасани з листкового бездріжджового тіста з шоколадом. Листкове дріжджове тісто заздалегідь розморозьте або помістивши його на ніч в холодильник, або при звичайній домашньої температурі. Розморожене тісто розгорніть на робочій поверхні стола, застеливши її плівкою або присипавши борошном.

Тісто качалкою розкачайте в довгасті листи, а потім ножем розріжте на трикутники впоперек аркуша.

Темний шоколад подрібніть на крупну тертку. Потім цією шоколадною крихтою посипте всю поверхню трикутних заготовок.

Потім заготовки акуратно і красиво скрутіть в рулетики, починаючи згортати з підстав трикутників.

Потім круасани викладіть на деко, змочений холодною водою або застелений папером для випічки.

Лист з шоколадними круасанами помістіть в духовку, розігріту до 200°С і випікайте вироби протягом 20 хвилин.

Випечені з листкового бездріжджового тіста круасани з шоколадом посипте зверху цукровою пудрою і можете подати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани