До цієї легкої і смачної випічки байдужих немає. Банани будь випіканні надають особливий аромат, а в тандемі з шоколадом зроблять ваші круасани з листкового тіста незвичайними. Приготувати їх легко і швидко.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Банан – 2 шт.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування круасанів з листкового тіста з бананом. Попередньо листкове тісто розморозьте при звичайній домашньої температурі. Банани очистіть від шкірки і наріжте їх на шматочки.

Шоколадну плитку просто поломайте руками на невеликі шматочки.

Розморожене листкове тісто на присипаної борошном робочій поверхні розкачати, розділіть на 3 частини і кожну частину розріжте на два трикутника.

На підставі кожного трикутника зробіть невеликий надріз, що дозволить гарно сформувати вироби.

На заготовки покладіть шматочки бананів і шоколаду і скрутіть тісто в акуратні круасани. Потім надайте їм форму півмісяця.

Сформовані круасани викладіть на застелений пекарської папером деко. Поверхня виробів намажте збитим яйцем. Якщо у вас листкове тісто дріжджове, то залиште круасани на деку на 20 хвилин для вистоювання. Вироби з бездріжджового тіста можна відразу випікати.

Духовку розігрійте до 200°С. Випікайте круасани з листкового тіста з бананом протягом 15-20 хвилин, щоб вони добре зарум’янилися. Ці круасани можете подавати і в холодному, і в гарячому вигляді.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани