До цієї легкої і смачної випічки байдужих немає. Банани будь випіканні надають особливий аромат, а в тандемі з шоколадом зроблять ваші круасани з листкового тіста незвичайними. Приготувати їх легко і швидко.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Банан – 2 шт.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування круасанів з листкового тіста з бананом. Попередньо листкове тісто розморозьте при звичайній домашньої температурі. Банани очистіть від шкірки і наріжте їх на шматочки.
Шоколадну плитку просто поломайте руками на невеликі шматочки.
Розморожене листкове тісто на присипаної борошном робочій поверхні розкачати, розділіть на 3 частини і кожну частину розріжте на два трикутника.
На підставі кожного трикутника зробіть невеликий надріз, що дозволить гарно сформувати вироби.
На заготовки покладіть шматочки бананів і шоколаду і скрутіть тісто в акуратні круасани. Потім надайте їм форму півмісяця.
Сформовані круасани викладіть на застелений пекарської папером деко. Поверхня виробів намажте збитим яйцем. Якщо у вас листкове тісто дріжджове, то залиште круасани на деку на 20 хвилин для вистоювання. Вироби з бездріжджового тіста можна відразу випікати.
Духовку розігрійте до 200°С. Випікайте круасани з листкового тіста з бананом протягом 15-20 хвилин, щоб вони добре зарум’янилися. Ці круасани можете подавати і в холодному, і в гарячому вигляді.
Смачною і вдалою випічки!
Круасани