Круасани з корицею з листкового тіста відносяться до варіанту цієї випічки без начинки. Приготовані з дріжджового тіста круасани будуть пишними, а з бездріжджового – хрусткими, і це властивість не загубиться при розігріві у мікрохвильовці. Так як покупне листкове тісто не має смаку, то заповнимо його корицею з цукром. Випічка до сніданку буде шалено ароматною.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування круасанів з корицею з листкового тіста? Спочатку підготуйте всі продукти для випічки круасанів. Будь-яким способом листкове тісто розморозьте. У чашці змішайте корицю з цукром.

Розморожене тісто розкладіть на присипаної борошном робочій поверхні і розкачайте в листи товщиною не більше 5 мм

Потім кожен аркуш розріжте на квадрати і потім на трикутники. З одного аркуша тесту у вас вийде 8 заготовок.

Потім на заготовки покладіть невелика кількість кориці з цукром, розташовуючи її на підставі трикутників.

Заготовки акуратно згорніть (звертайте не дуже щільно) в гарні круасани.

Потім круасани укладіть на застелений пекарської папером деко.

Кладіть вироби кінчиком донизу, щоб круасани зберегли форму при випічці.

В чашці збийте одне яйце зі столовою ложкою води. Цю суміш нанесіть пензликом на поверхню круасанів.

Духовку розігрійте до 180°С і випікайте вироби протягом 15 хвилин і до рум’яного кольору.

Спечені круасани з корицею посипте зверху цукровою пудрою і можете подавати до ранкового чаю або кави.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани